Toekomstlust

Als iedere reis met een droom begint, dan begon mijn droom over Lagos met een zinnetje van Richard Poplak in The Globe and Mail.

Here you’ll find the planet’s warp-drive propulsion system, generating all of our restless striving, boundless hope, and manic aggression; here you’ll find our terror at the sheer speed of life as it’s lived today.

Lagos! omdat het een stad is die uit zijn voegen barst van toekomstlust, waar meer mensen wonen dan in heel Nederland bij elkaar, een broeinest van maniakale creativiteit, waar jonge mensen muziek maken die nooit eerder gehoord is en oude mensen boeken schrijven die nooit eerder gelezen zijn, waar Nollywood films maakt waar Hollywood en Bollywood nog niet van kunnen dromen, en omdat dit alles bij elkaar die oude beelden wegvaagt van Afrika als het continent van de wanhoop.

Maar eigenlijk omdat Teju Cole er vandaan komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>