Wonderlijk land

Morgen weg van hier, om een dag later in Tokyo aan te komen. Pas was ik op bezoek bij een Chinese dame, die me in een middagje de beginselen van de Japanse taal zou bijbrengen. Ze woont bij de molens van Kinderdijk, maar voordat ze met een Hollander trouwde, woonde ze zeven jaar in Tokyo. Ik moest mijn schoenen uitdoen, ze gaf me slippers te leen. Ze waarschuwde dat virtually nobody in Japan Engels spreekt. Wonderlijk land. Dat ene lesje Japans gaat echt niet voorkomen dat ik daar volkomen de weg kwijtraak.

Rotterdam, 22 april 2014

 

Een gedachte over “Wonderlijk land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>